by

11. Te rog

12. Praf
10. Foarte bun

- În puii mei. Cât dracu e ora?

Raluca mă privește din spatele ușii întredeschise cu ochii mici, ciufulită și îmbrăcată într-o pijama cu Droopy. Se întoarce cu spatele și pleacă spre dormitor. Intru după ea, închid ușa și mă duc în bucătărie. Îmi iau un suc din frigider, deschid geamul și îmi aprind o țigară uitându-mă la luminile de pe stradă.

După ce trag câteva fumuri contemplând ce am făcut noaptea asta, aud pași în spatele meu și o simt cum stă și mă privește din spate.
- De unde vii?

- Sincer?

- Sau minte-mă, cum vrei.

Suflu fumul și mă întorc către ea. E frumoasă și ciufulită și cu cearcăne.
- Am fost mai întâi la un salon de masaj erotic și după asta m-am văzut cu tipa aia care ziceai tu că folosește parfum Moschino.

Își dă ochii peste cap.
- Pff sună atât de penibil încât s-ar putea să fie adevărat. Dă-mi și mie una.

Îi dau o țigară și țin bricheta să și-o aprindă. Mă uit în jos și mă apucă râsul când îi văd picioarele goale mărimea 36 ieșind din pantalonii de pijama. Pentru ea nu e funny.
- Deci ți se pare și ție penibil, înseamnă că e adevărat. Atunci am întrebări.

- Nici nu mă așteptam să n-ai.

- Da. În primul rând de când dai tu bani pe ce poți obține gratis, apoi ce ai făcut cu tipa aia noaptea de nu miroși a parfum și – nu în ultimul rând – ce cauți la mine după 3 zile, dacă ai atâta activitate cu gagici.

Îmi iau paharul de pe masă și beau o gură cu poftă. Ador discuțiile cu Raluca, indiferent despre ce sunt ele. Parcă sunt desprinse dintr-un film. Chiar vreau să îi spun adevărul.

- Pentru că la salon am fost să culeg date despre povestea cu Juss de care mi-ai spus tu, iar cu Lisa m-am întâlnit ca să îi spun că avem destule informații ca să nu ne mai facă idiotul probleme.

- Cu plăcere.

Acum i-a mai trecut somnul, pot să o privesc în ochi.

- Mulțumesc. Alte întrebări?

- Evident. Ce mama naibii cauți să mă trezești la ora asta. Și de ce n-ai mai dat niciun semn de 3 zile? Iar ești jegos?

Suflu ultimul fum, îi iau țigara din mână și o sting. O trag lângă mine și îi ridic bluza de la pijama. Ar trebui să mă ajute și ea, ridicându-și mâinile, dar nu vrea. Și le încrucișează.
- Pe bune? Așa de ușor?

Mă las jos pe un genunchi și o sărut pe burtă. Își trage bluza în jos și mă trezesc față în față cu personajul din desene animate.
- Paul…

Mă uit în sus spre ea.
- Raluca?

- Aseară am dormit la Michi, colegul meu de la Oftalmologie.

Continui să o privesc de jos.
- Și?

- În morții mă-tii, aia și. Tu chiar ești atât de prost?

Nu spun nimic. Ea dă din cap a dezamăgire.

- Uite ce e, poți să dormi pe canapea în sufragerie. Dar să nu te prind în dormitor. Să nu te prind că mă atingi.

Se uită în ochii mei fix și nici măcar nu clipește.
- Și te rog, te rog foarte frumos să dispari din viața mea.

12. Praf
10. Foarte bun