by

12. Praf

13. Radu are sigur treabă
11. Te rog

- Nu-mi vine să cred cât de bine a putut să iasă totul. Cum a putut să se bâlbâie Tony când i-ai povestit toată întâmplarea cu masseuza și bătaia. Genial.

Continuă să vorbească râzând, se prostește și îl imită pe Juss.
- ‘Herr Radu, ce e ăsta? Șantaj?’ Mortal tipul. Și la ședința de după a fost și mai mortal.
‘Dintotdeauna am fost de părere că energia regenerabilă este una din prioritățile noastre, de aceea am solicitat în mod expres ca proiectul E77 să fie transferat în Austria, sub conducerea domnișoarei Edel, cea mai tânără membră a managementului nostru, o stea în plină ascensiune.’

Chicotește și îi strălucesc ochii. Mă uit la ea și oftez.
- Văd că ai ținut minte fiecare cuvânt.

- Evident, e vorba despre mine și proiectul meu preferat.

Lisa își lasă prosopul pe fotoliu și se pune pe pat, aproape de mine. Ne uităm unul la altul, iar mie îmi fug ochii către sânii ei.

Îi dispare zâmbetul și devine serioasă.
- De ce te uiți la mine așa?

- Așa cum?

- Așa… ca și cum îți pare rău că te-ai culcat cu mine.

Își ridică sprâncenele, așteaptă explicații.

- Nu-mi pare. Mă uitam la sânii tăi.

- Atunci ce-i cu fața asta? Nu ar trebui să te bucuri de victorie? Sau crezi că sunt urâți?

Ridic ochii.
- Ba sunt frumoși. Dar eu sunt încă obosit și puțin amețit. Azi noapte n-am dormit deloc, iar astăzi am sărbătorit cam mult deja. Sexul fără somn mă obosește.

- Nu știu ce să zic, mulți bărbați ar fi mult mai bucuroși să bea cu mine și să fie invitați la mine acasă, toate în aceeași noapte.

- Ce părere bună ai despre tine.

Face ochii mici. Se cațără pe mine. Îi simt pulsul prin corp în timp ce mă fixează cu privirea.
- Ia ascultă, Herr Radu, aș dori să îți atrag atenția asupra faptului că, începând de astăzi, ești consultant în cadrul proiectului E77, deci sunt șefa ta. Nu-ți permit să-mi vorbești așa.

Zâmbesc.
- Nu știi că e nu o idee bună să te culci cu subalternii? Ți-ai cam făcut-o cu mâna ta.

Râde iar cu ochii.
- De fapt mi-ai făcut-o tu. Și dacă îmi spui ce te frământă de ai privirea asta de înmormântare, te las să-mi mai faci o dată. Sau vrei să îți fac eu ceva și nu știi cum să-mi spui?

O dau jos de pe mine, acum stăm față în față, unul lângă altul.
- Toate insistați să aflați ce gândesc bărbații, chiar dacă nu sunteți în stare să gestionați informațiile dacă aflați adevărul.

- Încearcă-mă.

- Mă gândeam la o tipă. Mi-e dor de ea, acum după ce am făcut-o să mă urască. Poftim. Mulțumită?

Râde. Se pare că nimic nu-i poate strica starea Lisei în această noapte. Mă mângâie pe față.
- Știi ce se întâmplă cu tine? N-ai băut destul. Hai să îți spun eu cum facem. Eu mă duc la frigider și vin cu gheață și redbull pentru whisky-ul ăsta de pe noptieră. Iar tu te pregătești spiritual și fizic, pentru că mai vreau încă cel puțin două orgasme în noaptea asta – nici nu mă gândesc să accept mai puțin.

A funcționat, mă apucă și pe mine râsul. O trag mai aproape și îi dau o palmă peste fund.
- Batem palma! Fugi și adu proviziile.

Mă sărută, se ridică și fuge. Eu încep să-mi caut pantalonii prin cameră și nu îi găsesc. Ies pe hol și mă iau după hainele de pe jos, în căutarea lor. Îi găsesc aproape de ușa apartamentului. Îmi scot telefonul și văd trei apeluri de la Raluca. O sun. Răspunde cu o voce plânsă.

- Nu-mi ajunge că te-am iubit ca proasta de una singură și te-am lăsat să vii și să pleci când vrei. A trebuit să te și ajut ca să rămân și fără job. Te urăsc, mă auzi? Te urăsc!

- Ce? Despre ce vorbești?

- Au venit azi după-amiază doi avocați să vorbească cu juristul spitalului, să vadă dacă nu a încălcat cineva confidențialitatea pacientului Tony Juss. Și m-au chemat în ședință disciplinară după. Sunt praf. Paul, dacă rămân fără jobul ăsta sunt moartă, mă înțelegi?

 

13. Radu are sigur treabă
11. Te rog

Comments are closed.