by

8. Fă-ți de cap

9. O vrăjitoare
7. Un fel de

Sigur e ceva în neregulă cu mine. O femeie stă în fața mea udă leoarcă, cu machiajul curs, tremurând de frig și înjurând mărunt printre dinți și mie îmi vine să râd. Și cu greu mă abțin să nu fac o glumă. Atât de greu, încât îmi întorc privirea în altă parte. Aleg să mă concentrez asupra faptului că și pe mine m-a udat ploaia și că mai am încă ceva din durerea de cap de mai devreme și că mi-e frig.

Noroc că mașina Lisei e deja urcată pe platformă și putem să plecăm. Mă uit încă o dată la ea și mă minunez de cât de tare se schimonosesc mașinile astea noi după un accident. Ai zice că a doborât o pădure întreagă, nu că s-a oprit într-un microbuz. Mă întorc înapoi către Lisa.

- Hai, gata, ai semnat ce aveai de semnat, să luăm un taxi. Uite, sunt vizavi.

Se uită la mine resemnată și continuă să tremure. Își strânge poșeta în brațe. Traversăm strada și ne urcăm într-un taxiu. Are tapiseria din piele și ne lipim amândoi de ea. Lisa se uită la mine și apoi se întoarce către șofer.

- Philadelphiabrücke, chiar lângă stația de metrou.

Șoferul pornește și dă căldura mai tare. Eu îmi aduc aminte că hotelul Ring este chiar pe… Ring.

- Stai puțin, lasă-mă și pe mine la hotel mai întâi, și eu trebuie să mă schimb.

- La hotel sau pe Koppstrasse, de unde te-am luat?

- La hotel.

- OK. La hotel Ring vă rog.

Șapte minute mai târziu, Mercedesul galben-spălăcit parchează în fața hotelului, eu mă uit la Lisa, îi dau 15 euro șoferului, și cobor. Ciudat este faptul că și ea coboară. Acum suntem fiecare pe câte o parte a mașinii, care pleacă dintre noi și ne lasă față în față. Lisa ridică din umeri.

- E primul meu accident. Înjură-mă, dar nu pot rămâne singură. Te aștept în hol dacă vrei, până te schimbi.

- Da pe dracu în hol. Vii sus cu mine. Și-așa vroiam să îți povestesc ce am aflat despre Juss în dimineața asta, chiar înainte să treci pe roșu. Și cum ziceam: e o bucată de metal. Dă-o naibii și bucură-te că ți s-a stricat doar ținuta și machiajul.

Lisa nu mai spune nimic, vine cuminte după mine. Ajungem în cameră, își aruncă poșeta pe jos și se trântește pe fotoliu. Ridică mâna dreaptă și gesticulează din ea în timp ce vorbește.

- Stau cu spatele aici cuminte, fă-ți de cap și anunță-mă când termini. Dau între timp SMS-uri și mailuri la firmă, să nu ne dea ăștia dispăruți.

- Așa să faci!

Mă duc în baie, îmi arunc hainele pe calorifer și mă bag în duș, să mă încălzesc. Sunt puține senzații mai plăcute decât aceea de a scăpa de frig. Și atunci îmi aduc aminte de scenele alea din filmele din anii ’90, când el sau ea intrau unul peste altul în duș și de acolo începea ceva. Mă apucă râsul, e clar, asta e cea mai lungă mahmureală evăr, am luat-o razna.

Ușa de la baie se deschide. Tresar și mă uit prin geamul aburit, să o văd pe Lisa. Dacă e dezbrăcată, asta trebuie să fie cea mai tare fază de anul ăsta. Dar nu e goală și parcă nu era îmbrăcată în negru… O voce de bărbat răsună cu ecou între pereții băii.

- Herr Radu, vă aștept afară când terminați.

9. O vrăjitoare
7. Un fel de