by

3. La înălțime

4. Țigări
2. Bine organizat

Atunci când trebuie să aștepți pe cineva într-un birou sau într-o sufragerie, ai ocazia să te uiți împrejur și să aduni informații despre individ. Dar eu sunt într-o sală de ședințe care arată mai degrabă a salon de spital de nebuni, desenat de un designer îndrăgostit de culoarea albă și de sticlă. Și asta îmi spune ceva despre designer, nu și despre Tony Juss, danezul detașat în Austria să conducă divizia europei centrale și de est pentru Kinnex IT.

Și dacă tot se pare că astăzi este ziua așteptărilor, vreau să îl aștept pe Dr. Juss admirând priveliștea de la etajul 51 și contemplând clauzele pe care le-am citit când semnam contractul de confidențialitate puțin mai devreme.

Nici eu nici Andrei nu suntem siguri despre cât de ilegal este să te angajezi la o firmă și să muncești cu singurul scop de a fura informații pentru a le vinde concurenței, acum eu sunt sigur că, dacă vom fi prinși, avocații mă vor crucifica. Motivația mea de a nu da greș a crescut considerabil.

Ușa se deschide și domnul Juss își face intrarea, cu doar 22 de minute întârziere. Se repede la mine cu mâna întinsă.

- Mr. Radu, ma bucur foarte mult să vă cunosc, bine ați venit la Kinnex IT Austria. Din păcate mai am doar 15 minute până la următoarea ședință, așa că vă propun să fim operativi. Luați loc.
Întredeschid gura, vreau să zic ceva, dar nu apuc, el nu a terminat.

- În primul rând vă felicit pentru poziția dumneavoastră. Personal, consider că departamentul european de analiză este foarte important, iar coordonatorul lui și mai important, așa că vă anunț că am așteptări foarte mari cu privire la rezultate. Am auzit că ați mai locuit în Viena, așa că nu-mi fac griji despre viteza cu care vă veți acomoda. Dacă aveți întrebări, acum este momentul.

Perfect, acum voi putea vorbi și eu.
- Vă mulțumesc pentru primire. Momentan nu am întrebări, dar sunt sigur că voi avea pe parcurs și că…

- Exact asta mă gândeam și eu, că e prea devreme pentru întrebări și discuții amănunțite. Așadar, ca să nu pierdem timpul, vă dau înapoi pe mâna celor de la HR, care vă vor prezenta biroul și vor mai rezolva restul formalităților, după care vă sfătuiesc să mergeți la hotel și să vă odihniți, mâine dimineață la ora 8 vă aștept la ședința generală. Am doar o singură veste proastă: nu vi s-a aprobat mașina de serviciu, așa că momentan veți merge cu metroul. Oricum, sper că vă veți simți bine cu noi aici, la ultimul etaj, la înălțime.

Se uită la mine satisfăcut, cred că e mândru că a rezolvat totul atât de repede. Până la urmă mă bucur și eu, mi-a eliberat restul zilei. Cât despre mașină…
Dăm mâna zâmbitori și pleacă la fel de rapid cum a venit.

Ei bine, dacă tot am aflat că am timp liber în după-amiaza asta, mă gândesc să îmi fac puțin program, așa că scot telefonul și formez în grabă, până nu apar cei de la resurse umane.

Calling Ralu Viena mobile…
- Alo?
- Hei!
E o pauză ciudată de câteva secunde.
- Ce hei? Gen, hei, am descoperit că am o agendă telefonică și am sunat-o pe fraieră după 2 luni? Sau hei, am sunat să îți spun ce jegos am fost? Ce fel de hei e ăsta?

4. Țigări
2. Bine organizat